Yağ Nakli Kanser Riskini Artırmıyor
Göğüs kanseri geçirmiş ve ameliyat olmuş kadınlarda, silikon protezle onarım mümkün değilse, yağ enjeksiyonu yapılıyor.
Meme kanseri cerrahisi sonrasında yağ nakli ile göğüs onarımı yapılan kadınların kanser riskinde artış olmadığı bilimsel olarak kanıtlandı. Amerika, MD Anderson Kanser Araştırma Merkezi’nde 2000 kadın üzerinde yapılan bir çalışmada daha önce kanser olduğu tespit edilen ve cerrahi tedavinin ardından meme onarımında yağ nakli kullanılan kadınların, kanser oranlarında bir değişiklik olmadığı gösterildi.
Son yıllarda uygulanmaya başlanan yağ nakli ile onarım yöntemi üzerinde ki en büyük tartışma; göğüs gibi kadınlarda en yaygın kanser oranına sahip bir organa verilen yağ dokusunun, kanser oranını arttırabileceği ve kanser taramalarında hatalara sebep olabileceği üzerineydi. Her 8 kadından birinde görülebilen meme kanserinin en sık kadın kanseri.
Silikonla göğüs onarımı, teknolojinin de gelişmesiyle birlikte son derece başarılı olsa da, özellikle kanser tedavisi sırasında meme alındıktan sonra bu bölgeye ışın tedavisi alan hastalarda deride kızarıklık, sertleşme gibi durumlar ortaya çıkabiliyor. Silikon protezle onarımının mümkün olmadığı bu hastalarda yağ nakli, hem bölgedeki derinin normalleşmesini sağlıyor, hem de birkaç seans halinde tekrarlandığında meme onarımı için tek başına yeterli olabiliyor.
Kategori: Genel, Haberler, Kadın, Sağlık & Güzellik
Sosyal Medya