Tüp Bebek Tedavisi Ne kadar Sürer?
Tüp bebek tedavisi süresi her hastaya ve kısırlık sorununa göre değişebilmektedir. Bu süre genellikle 1 aydır. Ancak çiftin tıbbi öyküsüne, kısırlık sebeplerine ve anne adayının yaşına göre değişebilmektedir.
Yumurtaların düzenli olarak büyümesinin takip edilmesi gerekmektedir. Bu sebeple de 2-4 gün aralıklarla ultrason kontrollerine gelmeniz gerekmektedir. Yumurtaların takip aşamasında verilmiş olan ilaçlar, düzenli bir şekilde kullanılmalıdır.
Bu süreçte alışverişe gidebilir miyim?
Tüp bebek tedavisi boyunca anne adayı her türlü sosyal yaşantısına devam edebilmektedir. Bu aşamada anne adayı gezebilir, alışveriş yapabilir, denize girebilir ve diğer aktivitelerini yapabilmektedir.
Tedavi süresi ne kadardır?
Tüp bebek tedavisi süresi her hastaya ve kısırlık sorununa göre değişebilmektedir. Bu süre genellikle 1 aydır. Ancak çiftin tıbbi öyküsüne, kısırlık sebeplerine ve anne adayının yaşına göre değişebilmektedir.
Yumurtaların büyüme takibi ne kadar sürer?
Anne adayına verilen ilaçlar, yumurtaların uyarılması ve birden fazla yumurta elde edebilmek içindir. Bu süreç yaklaşık olarak 10 gündür. Bu 10 içerisinde anne adayının sık sık muayeneye gitmesi gerekmektedir.
Tedavi boyunca sık sık kan vermek zorunda mıyım?
Yumurtalıkların kontrollerinin yapılması için kan alınması gerekebilmektedir. Bu sayede hormon düzeyleri tespit edilmektedir. Kan verme sıklığı, yumurtaların büyüme durumu ile doğru orantılı olmaktadır.
Baba adayı sperm örneğini ne zaman verir?
Şayet baba adayının sperm sayısında herhangi bir problem yoksa, yumurta toplama günü baba adayından eş zamanlı olarak sperm örneği alınır.
Ancak baba adayının sperm sayısında herhangi bir sorun mevcut ise, yumurta toplama aşamasında TESE işlemi ile sperm elde edilebilir. Yumurta toplama günü tedavinin 7 ila 15. günleri arasına denk gelir.
Embriyo transferi ne zaman yapılır?
Yumurta toplama aşamasından sonra embriyo transferi yapılır. Embriyoların durumuna göre 2. Ya da 5. Gün transfer yapılabilmektedir. Transfer işlemi yaklaşık olarak 20 dakikada tamamlanmaktadır.
Tüp bebek tedavisi ortalama ne kadar sürer?
Tüp bebek tedavisi, kısırlık sebebine, uygulanan yönteme ve diğer faktörlere bağlı olarak 15-45 gün arasında sürmektedir.
Tedavi süresinde her gün kontrol gidilir mi?
Tedavi boyunca her gün kontrole gidilmesine gerek yoktur. İlk aşamada yumurtalıklar ilaçlar ile uyarılır. Bu süreç yaklaşık 10 gündür. Bu aşamada 3-4 defa ultrasonografi muayenesi yapılır. Bu aşamada ihtiyaç duyulursa hormon analizlerine de başvurulur.
Yumurta hücrelerinin içinde olduğu folikül çapı yeterli büyüklüğe eriştiğinde ise yumurta çatlama iğnesi verilir ve 2 gün sonra yumurta toplama aşamasına başvurulur. Yumurta toplama aşamasının gerçekleştiği gün ise erkek adaydan sperm örneği alınır. Ardından da ise döllenen yumurtalar anne adayının rahmine transfer edilir.
Her kontrolde baba adayının da olması gerekir mi?
Baba adayı ilk aşamada ve sperm verme aşamasında merkeze gelse yeterli olacaktır. Fakat erkek kaynaklı bir kısırlık söz konusu ise kontrol ve muayenelere daha sık gitmesi gerekebilir.
Sperm örneği nasıl alınır?
Yumurta toplama aşamasında, baba adayı özel bir odaya gider ve spermlerin teslim edileceği steril kaplar verilir. Baba adayı bu özel odada mastürbasyon yöntemiyle sperm örneği verir. Şayet sperm sayısı az ise Mikro TESE yöntemiyle sperm elde edilir.
Kategori: Anneliğe Hazırlık, Genel, Haberler
Sosyal Medya