Kış Aylarında Nasıl Beslenmeliyiz?
Kış aylarında evde geçirilen sürenin ve karbonhidrat alımının artması kilo artışına neden oluyor. Bu dönemde kilo alımının önüne geçmek için kişiler, evde hareketlerini arttıracak egzersizler planlayabilirler. En azından günde 30 dakikayı egzersize ayırarak kilo kontrolünü sağlayabilirler. Antioksidan özelliği olan yeşilçay gibi bitki çaylarını da tüketebilirler. Böylelikle hem bağışıklık sistemlerini kuvvetlendirip hem de sıvı ihtiyaçlarını karşılamış olacaklar.
Yaz aylarında terle olan kayıplardan dolayı su ihtiyacı artıyor. Fakat bu kış aylarıyla beraber azalabiliyor. Bu ihtiyaç ne kadar azalsa da kilo kontrolünü sağlamak için günde 2 litre su içmek gerekiyor. Çay ve kahveyi su olarak değerlendiremeyiz. O nedenle gün içinde içilen çay ve kahveye de dikkat etmek gerekiyor
Vücut direnci için C vitamini
Kış aylarında vücut direnci azalıyor ve enfeksiyon hastalıkları daha sık görülüyor. Bu dönemde en önemli şey yeterli ve dengeli beslenmeyi sağlamak. Her türlü besin grubunun yeterli ve dengeli şekilde öğün içerisinde tüketilmesi ve ara öğünlerle çeşitlendirilmesi gerekiyor. Öğünlere eklenecek C vitamini bakımından zengin sebze ve meyveler vücut direncini arttırmada büyük önem taşıyor. Hastalıklarla mücadele etmek konusunda brokoli, ıspanak, pırasa gibi C vitamini bakımından zengin sebzelere yer verilmesi ya da meyvelerden portakal, mandalina, limon ya da kuşburnu çayı gibi besinlerin tercih edilmesi vücut direncinin artırılması ve vücudun hastalıklara karşı savaşmasında büyük önem taşıyor.
“Küçük ayrıntılarla kalori alımını azaltın”
Haftada bir tükettiğiniz orta boy latteyi küçük boy ve yağsız olanı ile tercih ettiğinizde yılda 29 bin 600 kalori daha az tüketmiş oluyorsunuz. Bu da yılda 4 kilo kaybetmeye denk geliyor. Bunun dışında kullanılan kesme şekere de dikkat etmek gerekiyor. Bir kesme şeker 20 kalori iken bir bardağa 4 tane kesme şeker attığınızda 80 kalori almış olursunuz eğer bu şekilde günde 10 bardak çay tüketirseniz günde 800 kalori sadece içtiğiniz çaydan alırsınız.
Sosyal Medya