Karabiberin Sağlık İçin Yararları
Karabiber sağlık yararları anormal kalp hızı, akne, anemi, astım, şişkinlik, damar sertliği, tansiyon hastalıkları, çıban, kanser, kalp ve damar hastalıkları, kolik, soğuk algınlığı, öksürük, kabızlık, diş bakımı, ishal için rahatlama dahil kulak ağrısı, göz problemleri, ateş, gaz, kangren, hazımsızlık, enfeksiyonlar, basur, mide ekşimesi, kalp hastalığı, fıtık, ses kısıklığı, iktidarsızlık, hazımsızlık, böcek ısırıkları, eklem ağrısı, böbrek enfeksiyonları, karaciğer sorunları, burun tıkanıklığı, şişmanlık, balgam, irin akması, romatizma, solunum bozuklukları, sinüs tıkanıklığı, sinüzit, kanser, boğaz ağrısı, diş ağrısı, diş çürümesi, boğmaca, su tutma, rüzgar ve solucanlar dahil olmak üzere deri hastalıklarına karşı oldukça etkilidir. Hemen hemen her hastalığı karşı etkili olan karabiber oldukça değerli bir besin kaynağımızdır. Faydaları yukarda belirttiğimiz üzere oldukça fazla ve mutlak tüketilmesi gereken bir besin kaynağımızdır.
Karabiberin Tıbbi Yöntemleri
Karabiber bir çoğu hastalığın ilk meydana gelmesinden sonra büyümesini engelleyen mükemmel bir ilaçtır. Bal ile karıştırılıp tüketilen karabiber mukoza hastalıklarına ve boğaz ağrılarına oldukça yararlıdır. Ayrıca bu karışım akut hastalıkları tedavisinde günde 3 4 defa kullanılarak etki edebilmektedir. Zerdeçal ile birlikte karıştırılan karabiber sigara bıraktırmada güçlü bir anti kanser özelliği göstermektedir.
Evde taze biberlerle yapılan toz biber ve karabiber hazır biberlere oranla daha etkili ve faydalıdır. Yalnız ev yapımı toz tazeliğini sadece 3 ay koruyabilmektedir. Diğer hazır biber çeşitleri ise yıllarca tazeliğini korumakta ve bekletile bilmektedir. Böylece her yemekte kullanılan bir tutam karabiber sadece tat vermekle kalmıyor ayrıca sindirimi arttırmaya yardımcı oluyor ve genel sağlık oranımızı güçlendiriyor ve hastalıklardan koruyor.
Bazı kişilerde karabiber yan etki olarak hapşırmaya neden olabilmektedir. Ayrıca karın bölgesinde ameliyat veya operasyon geçiren kişiler biber ilaveli yemekler tüketmemelidir. Çünkü biber çeşitleri bu kişiler üzerinde bağırsak yollarını kolayca tahriş edici etki gösterebilmektedir. Ayrıca karabiber yüksek dozlarda alınmamalıdır. Yemeğin ve hastalığın çeşidini ve miktarına göre ayarlayınız
Kategori: A'dan Z'ye Besinler, Genel, Haberler
Sosyal Medya