Doğuştan Oluşan Sağırlık
Sağırlık, kalıtsal genetik kusurlardan veya bebeğin anne karnında aldığı enfeksiyonlardan kaynaklanabilir. Çocuğunuzda sağırlık belirlenirse acilen bir uzmandan yardım almanız gerekir. Sağır bir bebek veya çocuk için uygun tedavi ve eğitime gecikmeden başlanmalıdır.
Kalıtıma bağlı birçok sağırlık türleri vardır. Guatrla birlikte sağırlık (Pendred Sendromu), dış kulak, yüz ve boyun sakatlıklarının doğurduğu sağırlık, cilt anormalliklerinden kaynaklanan sağırlık, zihinsel geriliğin neden olduğu sağırlık; retinitis pigmentosa (gece körlüğü) ve periferal nöropatiye bağlı sağırlık, bir böbrek hastalığı olan kalıtımsal nefritle (Alport Sendromu) beraber olan sağırlık bu tür sağırlıklardır.
Anne adayının hamileliğin ilk üç ayı içinde kızamıkçık (German measles) olması halinde bebeğin sağır olarak doğma olasılığı vardır. Bu durumda, katarakt, kalp problemleri ve beyin veya sinir sistemi bozuklukları gibi başka ciddi bozukluklar da gelişebilir. Hamileliğin daha sonraki aylarında geçirilen kızamıkçık da işitme kaybı yapabilir, ancak diğer sakatlıklara neden olma olasılığı azdır. Erken doğum (prematüre), doğum sırasında veya hemen doğum sonrası oksijensiz kalmak, kan uyuşmazlıkları doğumdan sonra sağırlık oluşumuna neden olabilir. Daha büyük çocuklarda ve ergenlerde menenjit sağırlığa neden olabilir.
Sosyal Medya