Dikkat Dağınıklığı Neden Olur?
Psikolog Enise Öziç :’Dikkat dağınıklığı, zaman zaman birçok kişinin yaşadığı bir durumdur.Bu gibi durumların ardından iş veya okul yaşamındaki başarıda düşüş, konsantrasyonda ve motivasyonda azalma ikincil olarak gerçekleşmektedir. Ardından depresif belirtiler de gözlenebilmektedir’
Dikkat dağınıklığı, zaman zaman birçok kişinin yaşadığı bir durumdur. Bu kişilerin ortak rahatsızlıkları genellikle belirli bir işe yoğunlaşmakta güçlük çekme, dikkatini bir alana odaklayamama, yaptığı işi tamamlayamama ve bunlarla beraber yoğun unutkanlık hissi ve dalgınlık şeklinde sıralanabilir. Bu gibi durumların ardından iş veya okul yaşamındaki başarıda düşüş, konsantrasyonda ve motivasyonda azalma ikincil olarak gerçekleşmektedir. Ardından depresif belirtiler de gözlenebilmektedir.
Dikkat dağınıklığının sebeplerine bakıldığında, ilk incelenmesi gereken nörolojik bir sorun olup olmadığıdır. Çocukluktan bu yana okul yaşantısında dikkate ilişkin sorunlar yaşanıyorsa örneğin dersi uzun süre dinlemekte, öğretmene odaklanmakta güçlük yaşanması, dikkatin spontan olması(çok çabuk farklı uyaranlara dikkatin kayması), bir görevi sürdürmede ve ödev yapmakta sorun yaşanması, uzun süre aynı görevin sürdürülememesi, yapılan görevlerin eksik gerçekleştirilmesi, okul başarısında düşüklük, düzensizlik ve sorumluluk alamama davranışlarının olması gibi durumlarda kesinlikle sorunun nörolojik olup olmadığı bir uzman yardımıyla araştırılmalıdır. Ek olarak hormonel ya da biyolojik bir rahatsızlığa sahip olunması da yine dikkat dağınıklığının diğer sebepleri arasında sayılabilir.
Kategori: Genel, Haberler, Sağlık & Güzellik
Sosyal Medya