Denemenin Sınırı Yok
İlk denemeler, başarısız olsa bile daha sonraki uygulamalar için rehber oluşturabilir.
Çocuk sahibi olmayan çiftin hayali ilk tüp bebek denemesinde bebek sahibi olmaktır. Ancak, tüp bebek uygulamasında başarıyı etkileyen bilinen ve bilinmeyen pek çok faktör söz konusu olduğu için her çift bu isteğini gerçekleştiremez. Peki uygulama başarısız olursa tüp bebek kaç kez denenebilir?
Her vaka kendine özgüdür. Kısırlığa yol açan problemler her hastada farklı olabilir. İlk denemedeki hatalar ya da tespit edilemeyen problemler daha sonraki denemelerde açığa kavuşturulup çözülebilir. Bu yüzden daha sonraki denemelerde gebelik elde etme şansı artmaktadır.
Transferi yapılan her embriyoda başarı oranı yaklaşık olarak %20 artırmaktadır. Ancak Türkiye’de embriyo transferleri bu alanda çıkarılan yönetmelikle, 35 yaşın altında 1 embriyo ile sınırlandırılmıştır. Özellikle anne adayının yaşı büyükse bu şans biraz daha azalmaktadır. Ancak bu konuda da ‘altın yumurta’, ‘serum tedavisi’, ‘embriyo havuzu’, ‘genetik test (qPCR)’gibi yeni geliştirilen yöntemlerin kullanılması, zorlu vakalarda da başarıyı mümkün kılabilmektedir.
Kategori: Anneliğe Hazırlık, Genel, Haberler
Sosyal Medya