Çocuklarda Ağız Kokusunun Nedenleri?

19 Ekim 2015 Devamı

Çocuklarda ağız kokusuna yol açan nedenlerden bazıları şunlardır:

Geniz akıntısı
Çocuklarda ağız kokusunun en yaygın nedenidir ve alerjiler, tekrarlayan soğuk algınlıkları ve kronik sinüs enfeksiyonlarından kaynaklanabilir.

Ağız ve diş bakımının yetersiz olması
Kötü ağız kokusu olan çocuklarda akla gelen nedenlerin başında gelir. Diş çürükleri, diş etlerinin iltihaplanması (gingivitis) veya dişler arasında ya da bademciklerde kalan yiyecek parçaları ağız kokusuna neden olur.

Ağızdan nefes alma
Alerjiler ya da geniz etinin büyümesi de ağızdan nefes almaya ve ağız kokusuna neden olabilir. Ağızdan nefes alma ağzın kurumasına yol açar ve tükürük salgısı ağız içindeki bakterileri yıkama işlevini yerine getiremez. Örneğin kullanılan bazı ilaçlar gibi çeşitli başka etmenler de ağız kuruluğuna yol açarak kötü kokuya neden olabilir.

Burunda yabancı cisim
Çocuğun burnunda küçük bir yabancı madde kalması durumunda, bu madde çoğunlukla iltihaplanmaya ve kokuya neden olur. Burun deliklerinden sadece birinden yeşil bir akıntı olması bu duruma işaret edebilir. Diğer enfeksiyonların çoğunda ise burun akıntısı her iki burun deliğinde olur.

AĞIZ KOKUSU NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Ağız kokusu çoğunlukla fırçalama ve diş ipi kullanımı, dilin gerisinin temizlenmesi, ağzın nemli tutulması gibi konulara dikkat ederek, ağız ve diş bakımının düzenli yapılması ve altta yatan alerjiler, sinüs enfeksiyonları veya ağız kokusuna neden olabilen diğer tıbbi sorunların tedavi edilmesi ile düzelen bir sorundur.

Kategori: Çocuğum, Genel, Haberler, Sağlık & Güzellik