Bu hastalığın da çaresi var
Göz tembelliği çocuklarımıza ciddi sıkıntılar oluşturabiliyor.
Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Taşkın, 9 yaşından sonra göz tembelliğinin nörovizyon tedavisi dışında herhangi bir tedavisi olmadığını ifade ederek, bu tedavinin de ameliyatsız ve ilaçsız bir tedavi şekli olmasının yanında riski ve hasta için bir yan etkisi olmadığını söyledi.
Göz tembelliğinin, her iki gözde birden veya gözlerden birindeki görme keskinliğinin yüzde 20 ve daha fazla azalması olduğunu vurgulayan Uz. Dr. Taşkın, bu durumun tıpta; ‘ambliyopi’ olarak adlandırıldığını belirtti.
Taşkın, ‘Nörovizyon, 20 yıllık bilimsel ve klinik araştırmaların sonucu olup, göz tembelliğinde etkisi kanıtlanmış FDA onaylı bir tedavi yöntemidir’ dedi.
Bu tedavinin de 9-55 yaş arasında; göz tembelliği, düşük dereceli miyopi ve eklem presbiyopi (yakın görmesi bozulmuş 40-55 yaş arası hastalar) gibi rahatsızlıklara sahip hastalar için uygulanacağını belirten Taşkın, nürovizyon tedavisinin nasıl uygulanacağını da şöyle özetledi:
‘Nörovizyon tedavisi için uygun olduğu belirlenen hastaya özel bir CD paket program verilir. Tedavi yaklaşık 30-40 seanstan oluşur. Seanslar gün aşırı yapılır. Her seans yaklaşık 30-40 dakika sürer. İlk seans klinikte göz doktoru tarafından uygulanır. Diğer seanslar evde veya uygun bir ortam olursa iş yerinde uygulanabilir. Tedavi karartılmış sessiz bir odada bilgisayar ekranından yaklaşık 1.5 metre uzaklıkta oturarak uygulanır. Bir iki seans uygulandıktan sonra sistem hastaya özel ödev oluşturur. Kişinin seanslardaki performansı doktoru tarafından izlenebilir. Düzenli seanslar ve doktor kontrolleri sonucunda yaklaşık 3 ay içerisinde tedaviden beklenen sonuç alınabilir.’
Göz tembelliğinin 9 yaşa kadar en etkili tedavi yönteminin, sağlam gözün kapatılarak diğer gözün çalıştırılması olduğunu tekrarlayan Dr. İbrahim Taşkın, şöyle devam etti:
‘9 yaşından sonra göz tembelliğinin nörovizyon tedavisi dışında bir tedavisi yok. Nörovizyon tedavisi; ameliyatsız ve ilaçsız bir tedavi şekli olmasının yanında riski ve hasta için bir yan etkisi olmadığı gibi etkisi kanıtlanmış olup FDA onaylıdır. Uygulaması kolaydır, uygulama evde ve ya iş ortamında yapılabilir.”
Kategori: Araştırma, Çocuğum, Genel, Haberler, Sağlık & Güzellik
Sosyal Medya