Bebeklerde Yabancı Dil Eğitimi Ne Zaman Başlamalı?
Bebeklerde ve erken çocukluk döneminde öncelikle yabancı dilden gelişimsel olarak ne kastettiğimizi açıklamak çok önemli olacaktır. Bebeklerde ve küçük çocuklarda aslında herhangi bir yabancı dil eğitiminden değil, ikinci bir dilin anadil seviyesinde içselleştirilmesinden, edinilmesinden bahsetmekteyiz.
Bu süreçte teorik olarak ilk günden itibaren aynen Türkçede olduğu gibi dil eğitimine başlanabilir. Ebeveynler ikinci bir dile anadil seviyesinde hakimlerse bir çift dilli yabancı dil eğitmen gözetiminde olmak üzere, ilk günden itibaren bu dili bebekleri ile olan iletişimde, oyunlarında, günlük rutinleri içerisinde kullanabilirler. Konuşma öncesi dönemde ise sunulan bu ikinci dilin bebek işaret dilinde olmasını, bu sayede bebeklerin beyinlerindeki çift dilli bilişsel altyapının hazırlanmasını sağlayabilirler.
1 – 1,5 yaşından itibaren de bebek işaret dilinin yerini sunmak istedikleri sembolik diğer lisan alacaktır. Bu, İngilizce veya başka bir yabancı dil olabilir. Özetle bebeklerde ilk günden itibaren ikinci bir lisan eğitimine başlanabilir.
Bu, öncelikle bebek işaret dili; daha sonrasında, bebeklerimiz konuşmaya başladığında ise doğal bir ortamda anadil ile birlike hedeflenen yabancı dil olmalıdır.
Sosyal Medya