Bebeklerde Öksürük İçin Ne Zaman Doktora Gidilmeli?
Bebeklerde öksürüğün karakterine baktığımızda, bebekte öksürükle birlikte emme zayıflığı ve ateş varsa akciğer enfeksiyonu ya da bronşiolit olabilir. Burada hemen hastaneye başvurmak önemlidir. Bebekte burun akıntısı, hapşırık ve nezle bulguları varsa beslenemiyor ve hırıltı çıkarıyorsa doktora başvurmak önemlidir.
Yalancı kuşpalazı olan bir bebek soğuk buhar almalıdır. Yolda camı açtığımızda soğuk nemli hava bebeğin burnuna vurduğunda boğazdaki ödem azalır ve bebek hastaneye gidene kadar rahatlar. Bebekte öksürük çok uzadıysa, huzursuzsa ve kusmaları çok arttıysa, ishali varsa doktora gitmek gerekir. Bebeklerde öksürük akut öksürük ve kronik öksürük olarak ikiye ayrılır.
Akut öksürük uzun sürebilir ve genelde bebeğin konforunu bozmaz. Kendi kendine geçer ve bebeği çok etkilemez. Evde anne hafif buhar yaparak, ılık su vererek geçiştirebilir. Öksürük eğer 1 ayı geçtiyse ve çok sık tekrar ediyorsa, balgam varsa, nefes alıp verirken hırıltı varsa, ıslık sesi varsa bebekte öksürüğün yanı sıra ishal, kilo alamama ve beslenmeyle ilgili bulgular varsa doktora başvurulması gerekir.
Sosyal Medya