Bebeklerde Kulak Temizliği Nasıl Yapılır?
Bebeklerde kulak temizliği yapılmaması gerekir. Çünkü aslında tıpkı yetişkinlerde olduğu gibi bebek ve çocukların da dış kulak yolunda küçük tüycükler bulunur ve bu tüyler minik süpürme hareketleri yaparak dış kulak yolundaki salgıları düzenli olarak dışarıya atar. Zaman zaman bebeğin kulağından sarı, kahverengi veya kehribar rengi yağlı bir madde çıkar. Buna halk arasında kulak kiri denir ancak aslında bu dış kulak yolununun kendi salgısıdır. Kulak bunu doğal olarak belli aralıklar ile atar.
Bebeklerde kulak temizliği yaparken dikkat edilecekler
Kulak temizliği için seçtiğimiz pamuklu kulak çubuğu gibi bazı hatalı malzemeler, kulakta yer alan tüycüklerin dışarı doğru süpürdüğü kulak kirini geriye doğru itilmesine yol açar. Bu durumda, kulak salgısı bir öbek halinde dış kulak yolunda birikme yapar. Tüycükler yoğun olan birikimi dışarı atamadığından kulak kiri birikerek dış kulak yolunu tamamen kapatabilir. Bu nedenle bebeklerin kulağını temizlemeye uğraşmamak gerekir.
Bebeklerde temizleyebileceğimiz bölge yalnızca kulak kepçesi kıvrımları ve arka kısmıdır. Burası nemli bir tülbent veya havlu ile silinebilir ancak bu bölgenin de çok sık ve aşırı silinmesi bebeğin kulağında egzamalara yol açabileceğinden temizlikte aşırıya kaçılmaması gerekir. Bebeklerde dış kulak yoluna ise hiçbir şekilde el sürmemek ve burayı kulak pamuğu ile temizlemeye çalışmamak gerekir.
Sosyal Medya