Bebeklerde Katı Besinlere Geçiş
Bebekler doğdukları zaman anne sütü ile beslenir ve anneden emdikleri süt ile gelişip büyürler. Ancak belli bir zaman sonra süt emmeye son vermeli ve yetişkinler gibi katı gıdalarla beslenmeye, bu gıdalardan ihtiyaç duydukları vitamin ve mineralleri almak zorundalar. Annelerin en çok merak ettiği de bebeklerini ne zaman katı gıdalarla beslemeye başlamalarıdır. İşte tüm annelerin merak ettiği soru ve bu sorunun cevabı;
Bebeklere katı gıda ne zaman yedirilmeli?
Bebekleri katı gıdalara alıştırmak için erken davranmamak gerekir. Erken davranmak kadar geç kalmakta bebeklerin sağlığını etkiler. Eğer bebeğinize erken dönemde katı gıdalar yedirmeye başlarsanız ileride obezite sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Geç kalındığı durumda ise bebeklerin bu gıdaları sürekli reddetmesine şahit olur ve yetersiz beslenmeden dolayı sağlık problemleri ortaya çıkabilir.
Bebeklerde katı gıdalara geçiş kademeli olarak yapılırsa daha sağlıklı olacaktır. Bebeğin bu döneme alışması için tolerans gösterilmelidir. Acele etmemeli ve doktorunuzun tavsiyelerine uymalısınız. En uygun zamanı size doktorunuz söyleyecektir. Unutmamalısınız ki bebekler ilk 6 ay anne sütü ile beslenmelidir. Çünkü bebeğinizin tüm ihtiyacı anne sütündedir. İlk 6 aydan sonra katı besinlere geçebilirsiniz.
Bebekleri katı gıdalarla beslerken anne sütüne yakın besinler tercih edilmelidir. Bu dönemde bebek için en uygun ek gıda pirinç unu muhallebisidir. Hem çok besleyici hem de içerik bakımından zengin bir gıdadır. Pirinç ununun yanı sıra meyve püreleri de tercih edebilirsiniz.
Sosyal Medya