Bebeğin gazı nasıl çıkartılmalı ?
Bebeklerin beslenirken yuttukları hava, gaz oluşumuna neden olabilir.Daha çok biberonla beslenen bebeklerde rastlansa da emzirilen bebeklerin de hava yutması gayet doğaldır.
Bu gaz bebekte tokluk hissiyatı verebilir bu nedenle emzirilen bebeklerin arada dinlendirilmesi ve meme değiştirirken gazlarının çıkartılması faydalı olacaktır.
Ayrıca fazla yutulan hava mideye baskı yaparak bebeğin kusmasına neden olabilir. Her emzirilen bebekte mutlaka gaz olacak diye bir şey de yoktur. Eğer ağız ile meme tam kapanırsa hava yutmaz ve gaz oluşmaş. Gazı olan bebekler bu havadan ya gazı çıkartılarak ya da geğirerek kurtulabilir.
Bebeğin gazının çıkartılması için, bebeğin poposundan turarak yüzü omzumuza gelecek şekilde vücudumuza dayatılır ve sırtı daireler çizecek şekilde sıvazlanır arada nazikçe sırtına vurulur.
Bebeğin ağzından gelebilecek süte önlem olarak omza temiz bir bez sermekde fayda vardır veya bebek dizlerimizin üzerine yüzükoyun yatırılarak sırtı sıvazlanır.Bebeğin ağzından gelebilecek süte önlem olarak dizlere temiz bir bez sermekde fayda vardır.
3 ayını doldurmuş bebekler diz üzerine oturtularak sırtı sıvazlanmak suretiyle gazı çıkartılabilir.Eğer bebeğimiz mutluysa yuttuğu hava çıkartması gerekli kadar fazla değildir. Gazı olan bebekler kıpırdanıp yüzlerini buruştururlar.
Sosyal Medya