Aylara Göre Sütten Kesilen Bebek Nasıl Beslenmeli?
3. aydan sonra sütten kesilen bebek
3 aylık bebek dışarıdan katı gıda alamayacak kadar küçük bir bebektir. Özellikle içinde demir takviyesi bulunan bebek mamalarıyla beslenmeleri gerekir. Süre olarak 3 aylık bebekler 3 ya da 4 saat beslenebilir, 120 ve 150 cc’yi karşılayabilirler.
Bebeğin isteğine göre mamanın içeriğine ve sıklığa karar vermek doğru olur. Bebek 4 aya ulaşmadan herhangi bir katı gıda denemesine girişilmemelidir.
Mamaya geçen bebek anne sütünden farklı olarak susama ihtiyacına sahip olur. Bu nedenle bebeğin su biberonunu da hazır tutmak ve mamayla birlikte sık sık vermek gerekir.
Anne sütü bebek için en iyi gıdadır. Anne sütünü alamayan bebek için en iyi besin bir süt anneden ya da süt bankasından alınacak anne sütü olabilir. Bu durumun gerçekleşemediği zamanlarda sütten kesilen bebeksütün karşılığını alabilecek formülde bir mama ile beslenebilir.
Bebek 6 aydan sonra katı gıdalarla beslenebilir. Anne sütü veremeyen anneler, bebeklerini başka bir annenin sütüyle, içerisinde süt bulunan mamalarla ve başka katı gıdalarla takviye ederek besleyebilirler.
6. aydan sonra sütten kesilen bebek
Bebek anne sütü alamaz hale geldiyse işimiz kolaylaşır. Diğer besinlere geçebiliriz. Meyve püreleri ve meyve suları ve çeşitli sebze çorbaları bebeğe güvenle verilebilir. Bu sebzeler basit sebzeler olmadır. Patates, ıspanak ve havuç gibi sebzeler özellikle tercih edilebilir. Bu sebzeler blenderdan geçirilebilir veya çatalla ezilebilirler.
7. aydan sonra sütten kesilen bebek
7. ayda sütten kesilmiş bir bebeğe süt takviyesi yapmak için çeşitli bebek maması formülleri kullanılabilir. Sebze çorbaları, peynir, yumurta içeren sabah kahvaltıları da beslenmeye dahil edilebilir.
Sosyal Medya