Aşırı Sıcak Astımı Artırıyor

09 Ağustos 2016 Devamı

Soğuk hava kadar, sıcak hava da solunum yollarını uyararak astım belirtilerini tetikleyebilir. Bunun yanı sıra aşırı nem özellikle evlerin içinde bulunan küf mantarları ve ev tozu akarları gibi alerji kaynaklarının üremesini kolaylaştırır ve böylelikle kişilerde alerjiye sebep olur. Astım hastalarının hava sıcaklığının 30ºC üstünde ve nem oranının %60’tan fazla olduğu zamanlarda, 10.00-17.00 saatleri arasında dışarıya çıkmamasını tavsiye ediyoruz.

AKITAN SU BORUSU ASTIM KRİZİNİ TETİKLİYOR

Akıtan borular, küf mantarı gibi alerjiyi tetikleyebilecek ortamlar oluştururlar. Bu yüzden özellikle kapalı alanlardaki su sızıntısını ortadan kaldırmak gerekir. Otelde kalınacak odaların da astım krizine yol açmayacak nitelikte olması gerekir. Otel odasında halı bulunmaması, yastıkların kuş tüyü olmaması, yüksek kalitede hava filtreleme sistemi bulundurması, sigara içilmeyen oda tercih edilmesi önemlidir.

YAZ AYLARINI DAHA RAHAT GEÇİRMEK İÇİN:

*Düzenli uyumaya, dengeli beslenmeye, istikrarlı bir şekilde hafif egzersizler yapmaya özen gösterin.

*Güneş ışınlarının dik olarak geldiği saatlerde çok fazla dışarıda kalmayın, mutlaka güneş gözlüğü kullanın.

*Ani ısı değişimlerinden uzak durun. Çok sıcak ortamdayken, birden bire klimalı, soğuk bir yere geçmeyin.

*Klimalı ve kapalı ortamlarda uzun süre bulunmayın.

MİGRENLİLER DİKKAT

Isı, basınç ve nem düzeyindeki değişiklikler, rüzgarlı hava, migren ataklarının sıklığını artırır. Kandaki oksijen düzeyini düşüren yüksek irtifa, hava kirliliği, sürekli kapalı ortamda bulunma, ani sıcak-soğuk değişimleri, sürekli klimalı ortamlarda bulunmak da tetikleyici faktörler arasında yer almaktadır. Yaz aylarında nemli havalarda terleme zorlaştığı için, vücudun soğutulması zorlaşmaktadır. Sıcak çarpması, halsizlik ve aşırı su kaybından dolayı da baş ağrılarında artış görülür.

Kategori: Genel, Haberler, Sağlık & Güzellik