Aile Kötü Karneye Nasıl Yaklaşmalı? Kötü Karne Karşısında Nasıl Bir Uygulamaya Gidilmeli?
Aile Kötü Karneye Nasıl Yaklaşmalı? Kötü Karne Karşısında Nasıl Bir Uygulamaya Gidilmeli? Kötü Karne, Karne Sendromu, Zayıf Karne Karşısında Nasıl Davranmalı? Kötü Karne Getiren Çocuğa Nasıl Davranmalı? Karne Alan Çocuğa Nasıl Davranmalı? Karnesi Kötü Olan Çocuğa Nasıl Davranmalı, Karnesi Zayıf Olan Çocuğa Ailesi Nasıl Davranmalı?
Çocuk ve Ergen Psikiyatristi-Prof.Dr.Özgür Yorbik anlatıyor…
Ailenin azarlama yerine ya da cezalandırma yerine öncelikli olarak duygularını ifade ediyor olması. Ben bu karneni üzüldüm, senin daha iyilerini yapabileceğini biliyorum ama heralde bir yerlerde aksaklık oldu bu nedenle karne böyle geldi. Bir yerlerde bir şeyler kötü gelmiş ki bu karne böyle geldi. Ben senin potansiyelinin daha fazlası olduğunu biliyorum. İstersen onu konuşalım birlikte bu konuda ne yapabiliriz?
Bütün senin gözden geçirilmesi gerekiyor. Ne oldu da başarısız oldu o çocuk? Okuldaki eğitimde mi aksama var, eğitimde ki düzende mi bir sorun var, çocuğun psikiyatrik ya da diğer tıbbi bir sorunu mu var, motivasyonunda mı bir sorun var, annenin babanın takibinde mi bir sorun var?
Gibi bir çok alana bakmak gerekiyor ve bunu çocukla birlikte de yapılabilmeli. Çocuğu dahil etmekte her zaman fayda var. Dışarıdan birinin şunu şöyle yap tarzındaki öneriler genelde etkili olmuyor. Çocuklar bizler kadar neden-sonuç ilişkisi kuramayabilir. Bu sebeplere çocuklara neden-sonuç tarzındaki mesajlar verilmesi çok önemli. Çocuğa şu şekilde yaparsan böyle sonuçlanır gibi daha küçük çocuklar için önem kazanıyor. Bu durum 12 yaş altı çocuklar için faydalı olacaktır.
Çocuklarda karne sendromu hakkında tüm merak ettiklerinizi buradan izleyebilirsiniz.
Kategori: Soru-Cevap
Sosyal Medya