Bebek 7. ve 8.Ayda Nasıl Beslenmeli?
Bebek 6. aya kadar sadece anne sütü ile beslenmelidir. 6 aydan sonra ek besinlere başlanabilir. 7. ve 8. aya doğru ek besinlerin miktarı arttırılır. Bazı besinler bebekte alerjik reaksiyonlara sebep olabileceğinden tüm ek besinler bebeğe 6. ayda hemen verilmemelidir.
Bebeklere 2 yaşından önce kesinlikle bal ve çilek verilmemelidir. 6. ay itibari ile meyve vermeye başlanabilir. Bu dönemde elma ve armut gibi meyveler tercih edilmelidir. Bebeğe 8. aydan sonra muz ve kivi verilebilir. Bu aylarda bebeğin sebze çorbası havuç, patates ve pirinçle hazırlanır. İlerleyen aylarda zeytinyağı ve kıyma ilave edilebilir. Bebeğe evde mayalanmış yoğurt yedirilmelidir. 6. ay ile 1 yaş arasında anne sütü alan bebekte ana besin anne sütüdür meyve, sebze ve yoğurt yan besindir.
Ek besinlerin hepsine bir anda başlanırsa herhangi bir besin alerji ya da kusmaya yaptığında bunu ayırt etme olanağı güçleşir. Bu nedenle ek besinlere tek tek başlanmalıdır. Yumurta ve balığın alerji yapma riski yüksek olduğundan 8. aydan sonra yedirilmelidir. Yumurtanın beyazı bebek 1 yaşına gelene kadar verilmemelidir.
Herhangi bir besini yedikten sonra bebekte kusma, cilt kızarıklığı, ishal, öksürük ya da hırıltı gibi problemler görülüyorsa bebeğin o besine karşı alerjisi olabilir. Böyle bir durumda o besine bir süre ara verip sonra yeniden yedirmeyi denemelisiniz. İkinci seferde de bebek yine aynı reaksiyonlar gösteriyorsa bebeğin bir uzman tarafından kontrol edilmesi ve ona göre önlemler alınması gerekir.
Kategori: Ay Ay Bebek Gelişimi
Sosyal Medya