Çocuklarda Göz Hastalıkları
Uzmanlar, çocuklarda oluşan göz hastalıkları hakkında bilgi verdi.
Görme duyusu gelişiminin, insanlarda, doğumla başlayıp 8-10 yaş civarına kadar çok hızlı bir şekilde tamamlandığını söyleyen uzmanlar, bu süreçte ortaya çıkan ve görme duyusunun gelişimini etkileyen herhangi bir sorunun, bir daha geri dönüşü olmayan görme problemlerine sebep olabileceğini söyledi.
Kırma kusurları, şaşılık, konjenital katarakt, glokom, göz travmaları ve göz tümörleri gibi birçok hastalığın çocuklarda kalıcı görme kayıplarına sebep olabileceğini, çocuklarda oluşan göz hastalıkları hakkında bilgi verdi. En sık görülen göz hastalığının kırma kusurları olduğunu belirten Ekmekçiler, miyopi, hipermetropi ve astigmatizma olmak üzere, üç çeşit kırma kusuru olduğunu dile getirdi.
Miyopi bebeklerde nadiren görülen, genelde okul çağında başlayıp, 20’li yaşlara kadar artış gösteren bir görme kusurudur. Hipermetropi doğumla birlikte başlamakta ve yaşın ilerlemesiyle paralel olarak, azalan bir seyir izlemektedir. Astigmatizma doğum sırasında görülür ve hayat boyu artma azalma göstermez. Bu üç kırma kusurunda da genetik geçiş söz konusudur. Eğer anne-baba gözlük kullanıyorsa, çocuklarının da gözlerinde bozukluk olma ihtimali yüksektir. Bu tür göz bozuklukları; çocuklarda uzaklara bakarken gözlerini sıkma, bir şey okurken çok yaklaştırma, sınıfta tahtayı görememe, akşamları zor görme ve sık sık takılıp düşme gibi birçok semptomla kendini gösterebilir.
Kategori: ÇOCUK HASTALIKLARI, Genel, Haberler, Sağlık & Güzellik
Sosyal Medya