Süper Gıda Buğday Çimi
Evde kolaylıkla yetiştirilebilen buğday çiminin faydaları saymakla bitmiyor. Buğday çimi, kalp-damar hastalığından şekere kadar pek çok rahatsızlığın tedavisine etkili oluyor
Buğday çimi doğadaki bir numaralı klorofil kaynağıdır ve aynı zamanda doğru koşullarda yetiştirilmiş olması halinde 17 değerli aminoasit, A, D, E, K gibi vitaminler, 92 mineral ve birçok enzim içeriyor. Buğday çimi çok uzun yıllardan bu yana dünyanın çeşitli ülkelerinde hem sağlığı korumak, hem de tedavilere destek amaçlı gıda olarak kullanılıyor. Üstelik buğday çimi; herkesin kolaylıkla ulaşabileceği, hatta evinde keyifle yetiştirebileceği süper bir gıda. Hillsider 37 isimli dergi, buğday çimi ile ilgili merak edilenleri bir araya topladı.
Buğday çimi suyu yüzde 70 klorofil içerir.
Klorofil; hücre ve dokulara nüfuz ederek temizlenmelerine, canlandırılmalarına ve yeniden yapılanmalarına destek olur.
Klorofil; vücuttaki ilaç artıklarının ve kimyasalların temizlenmesine yardımcıdır.
Klorofil; karaciğerin temizlenmesine destek olur.
Buğday çimi; havuç suyu ve diğer meyve-sebzelerle karşılaştırıldığında muhteşem bir toksin attırıcıdır. Dr. Earp Thomas, yaklaşık 6.8 kg buğday çiminin toksin attırıcı etkisinin; yaklaşık 158.8 kg havuç, marul, kereviz vb. sebzeye eşit güçte olduğunu belirtmektedir.
Buğday çimi suyu; akciğerlerde asidik gazları solumak nedeniyle oluşan yaraları iyileştirebilir. Klorofill sayesinde artan hemoglobin üretimi sonucu, hücrelere kanla daha fazla oksijen taşınabilir. Bu da vücuttaki karbonmonoksidin vücuda zararlı etkilerini en aza düşürür.
Dr. Max Bircher’e göre; klorofil; kalp ve damar sistemini güçlendirip bağırsakları, rahmi ve akciğerleri olumlu etkiler.
Klorofil kan şekeri problemlerinin tedavisinde etkili olur.
Bilimsel çalışmalar klorofilin, zararlı bakterilerin büyüme ve yayılımını engellediğini ispatlamıştır. Ayrıca antibakteriyeldir.
DİŞ SAĞLIĞI İÇİN FAYDALI
İşlenmemiş klorofil içeren buğday çimi suyunun, hiçbir toksik yan etkisi yoktur.
Günlük beslenmeye eklenen buğday çimi suyu diş çürümelerini önler.
Ağızda beş dakika tutulan buğday çimi suyu diş ağrılarını hafifletip diş etlerindeki zehirli maddelerin atılmasını sağlar. Ayrıca buğday çimi suyu ile gargara yapmak; iltihaplı boğaz ağrılarını hafifletip iyileştirir.
CİLDİ TEMİZLER
Düzenli buğday çimi suyu içmek, saçların beyazlamasını önler.
Buğday çimi suyu, her tür kan probleminin tedavisinde etkili olur.
Buğday çimi suyu mükemmel bir cilt temizleyicidir ve cilt tarafından besin olarak emilebilir. Yeşil buğday çimi suyunu ılık suyla dolu küvete dökün ve 15-20 dakika küvette yatın. Daha sonra soğuk suyla duş alarak durulanın. Ancak bu işlem sırasında sabun kullanmamaya dikkat edin.
Kategori: A'dan Z'ye Besinler, Genel, Haberler
Sosyal Medya