Çocuklarda Göz Tembelliği Nedenleri
Çocuklarda görülen göz tembelliği küçük bir çocuk tarafından fark edilmediği için genellikle ileri ki yaşlarda ortaya çıkar. Bu sorun her iki gözdede meydana gelebilir; ancak çoğu kez bir gözün fonksiyonları diğerine göre daha yavaştır. Çocuklarda tam görme sistemi 7-9 yaş arasında gelişimini tamamlamış olur. Bu yaştan sonra görmede pek bir değişiklik olmaz.
Çocuklarda görülen göz tembelliği sorunu küçük yaşlarda fark edilir ise tedavisi başarılı olur. Çünkü, yaş ilerledikçe sorunun çözümü de zorlaşmaktadır. Çocuklar sorunu anlayamadıkları için bu noktada ebeveynlere büyük görev düşer. Anne-babalar düzenli olarak çocukların göz doktoruna götürüp muayene ettirmelidirler. Bu konuda hassasiyet gösteren ebeveynler, çocuklarında meydana gelen göz tembelliğini erken yaşlarda tespit etmiş olurlar. Böylece tedavide oldukça başarılı geçer.
Göz tembelliği çocuklarda doğuştan meydana gelen sorunların tedavi edilmemesi sonucu ortaya çıkar. Doğuştan yada erken çocukluk döneminde meydana gelen göz tembelliği, görme kalitesini düşürmektedir. İleri ki yaşlarda da büyük bir sorun haline gelerek çocukların kariyer hayatını bile etkiler. Göz tembelliğine neden olan sorunun küçük yaşlarda tespit edilip tedavi edilmesi son derece önemlidir. Peki çocuklarda göz tembelliğinin nedenleri nelerdir ?
Çocuklarda göz tembelliği neden olur ?
Çocuklarda görülen göz tembelliğinin nedenleri; şaşılık, refraktif farklılık, göz dokularının geçirgenliğinin bozulması ve her iki gözde ileri derecede yüksek kırma kusurudur. Çocuklarda göz tembelliğinin en önemli nedeni şaşılık sorunudur. Pek çok çocuk şaşılıktan dolayı göz tembelliği sorunu ile karşılaşır. Çift görme problemi olan şaşılıkta, çocuk tek gözüyle görmeye yönelir ve o göz daha sık kullanıldığı için, diğer göz fonksiyonlarını yitirir.
Kategori: Çocuğum, Genel, Haberler, Sağlık & Güzellik
Sosyal Medya