Çocuklar Ateşlendiği Zaman Ne Yapılmalı?
Çocuk sahibi olan her anne-baba çocuklarının ateşi yükseldiği zaman mutlaka bir endişeye kapılırlar. Çocuğun ateşinin yükselmesi önüne geçilemeyecek bir durum değil. Çocuğunuzun ateşi yükseldiyse sakin olup bilinçli davranmakta fayda var. Üstelik uzmanlar, çocukların yılda 8 kez ateşlerinin yükselmesini normal karşılıyorlar.
Çocuklarda yükselen ateş aileyi bir paniğe sokar ve çareyi hemen doktara gitmekte bulurlar. Bu çoğu zaman gereksiz bir durumdur. Evinizde basit yöntemlerle doktora gitmeye gerek kalmadan çocuğunuzun ateşini düşürebilirsiniz.
Çocuğunuzun ateşi yükseldiği zaman, öncelikle çocuğunuzun üstü kalınsa üzerini değiştirmelisin. Ortamın sıcaklığının düşürülmesi önemlidir. Yüksek ateşin önüne geçmek için yapılacaklar arasında bol bol sıvı tüketimide var. Kıyafetlerini incelttikten sonra çocuğa su veya benzeri sıvılar içirin. Çoğu anne-baba ateşi yükselen çocuğa hemen antibiyotik ilaç takviyesi yapıyor ama uzmanlar bunu önermiyor. Antibiyotik yerine basit ateş düşürücüleri tercih edebilirsiniz.
Dikkat edilmesi gerekenler
Yüksek ateş bir hastalığın belirtisi olabilir. Çocuğun aktivetelerinde kısıtlama, beslenmesinde bozukluk, vücudunda herhangi bir döküklük olup olmadığı gözlenmelidir. Ateşin belirtileri dışında başka bulgularda (sürekli kusup sıvı kaybediyorsa) kendini gösteriyorsa ve çocuğun ateşi 48 saatten fazla sürdüyse acilen doktora götürülmelidir.
Sosyal Medya