Sezaryen Hangi Durumlarda Yapılır?
Sezaryen bir çeşit doğum yöntemi olmakta ve normal doğumun tehlikeli olduğu durumlarda cerrahi işlemle bebeğin anne karnından alınması durumudur. Hem annenin hem de bebeğin normal doğum yönteminde hayati risk taşıması durumunda başvurulan sezaryen doğum yönteminde bu yönteme başvurma gereksinimi doğuran tehlikeler ise şunlardır:
1.Bebeğin normalden çok fazla iri olması: Anne karnındaki bebek aşırı gelişim göstermiş ise normal doğumda birçok riske sebep olabileceği için sezaryen doğuma başvurulur.
2. Çatı darlığı: Hamile olan kadının kemik yapısının ya az gelişmiş olması ya da kemik yapısında bir bozukluk bulunuyorsa normal doğum tehlikeli olabileceği için sezaryen doğum tercih edilir.
3. Bebeğin duruş bozukluğu: Bebeğin anne anne rahminden çıkmaya uygun değilse de sezaryene başvurulur. Bebeğin başı yukarıda ise normal doğum tehlike yaratır.
4. Gebelikte kanama sorunu: Kesin olarak sebebi bilinmese de, rahmin hasar görmesi, annenin yaşının ilerlemiş olması, çok fazla çocuk doğurulması, sigara tüketimi, bebeğin beslenmesi ve kan alış verişini sağlayan organın bebekten önde olmak durumu doğum kanalında tıkanıklığa sebep olur.
5. Fetal Distres : Bu sorun bebeğin oksijensiz kalmasıdır. Bu duruma genellikle doğum sırasında bebeğin strese girmesinden kaynaklanır.
6. Ikınamama: Annenin bir takım sağlık sorunlarından dolayı ıkınmada zorlanması.
7. Herpes Simpleks: Bu bir tür virüstür. Bebeğin sinir sistemi enfeksiyonuna sebep olması durumudur.
8. Doğum kanalının tıkanması.
9. Omlasofel : Bebeğin bağırsaklarının karın zarı ile dolu olması durumu.
10. Hidrosefali : Bebeğin başının içindeki su miktarının artması ve başın büyümesi.
11. Doğum başlatılma girişimde başarısızlık yaşama.
Sosyal Medya