2 Yaş Sendromu Nedir? Bebeklerin Hareketlilik Dönemi, Bebek 2 Yaşına Geldiğinde Neler Yapabiliyor?
2 Yaş Sendromu Nedir? Bebeklerin Hareketlilik Dönemi, Bebek 2 Yaşına Geldiğinde Neler Yapabiliyor?
Okul Öncesi Dönemi Nedir? Okul Öncesi Dönemi Neden Önemli? Okul Öncesi Dönem, Çocukluk Dönemi
Okul Öncesi Dönemi Neden Önemli? Okul Öncesi Dönem, Çocukluk Dönemi, Okul Öncesi Dönemin Önemi, Okul Öncesi Dönemi Nedir?
Eğitim – Bilimci Prof.Dr.Ayla Oktay anlatıyor…
İlk 5 yılda her yaş ayrı bir özellik taşıyor.
1 yaş gelişim hızının çok yüksek olduğu bir dönem. Doğumda çocuk her şeyiyle yetişkine muhtaç. Ama 1 yaşın sonuna geldiğinde yürüyebiliyor, isteklerini işaretle de olsa ifade edebiliyor, yetişkinlerle ilişki kurabiliyor.
2 yaşa geldiğinde bunları daha iyi yapıyor. Merdiven çıkabiliyor, koşabiliyor, tek kelime ile başlayıp giderek arttırarak konuşabiliyor. Yavaş yavaş yetişkini gözlemleyerek kendi güven duygusunu yetişkine güvenerek geliştiriyor. Yetişkini gözlemleyerek belli bilgiler kazanıyor. Ve kendi doğal kişiliği ile sosyal çevrenin uyumlu etkisi sayesinde de sağlıklı kişilik geliştirme yolunda adımlar atıyor. Buna 2,5 – 3 yaş sendromu da diyebilirsiniz.
1 yaşındaki çocuk her şeyi ile yetişkine bağımlı ama 2 yaşındaki çocukta bir bağımsızlık başlıyor. Özgürleşmeye başlıyor, çünkü çocuk hareket edebiliyor.
Başlangıçta yatağa bağımlı iken, hareket etme kabiliyeti geliştikçe dış dünyaya merak, ilgi başlıyor. Dış dünya ile temas ettikçe de anneden bağımsızlaşıyor. Annenin gözü ile görürken yavaş yavaş kendi gözlemlerini yapmaya başlıyor.
Okul Öncesi Dönemi hakkında tüm merak ettiklerinizi buradan izleyebilirsiniz.
Kategori: Soru-Cevap
Sosyal Medya