1 Yaşından İtibaren Bebeğin Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?
1 yaşındaki bebek anne sütüne devam etmelidir. Bebek 1 yaş ile 2 yaş arasında günlük protein ve kalori gereksiniminin 1/3’ünü anne sütünden alır. Anne sütü bebeği enfeksiyonlardan korur. Ek besinler zaman içinde arttırılarak verilebilir.
9. ayda bebeğin kavrama yeteneği geliştiğinden eline bir kaşık verebilir ve yemeği kendi başına yemesini sağlayabilirsiniz. Bebeğin kaşıkla yemeği alıp ağzına götürmesi ince motor hareketlerin gelişmesini sağlar.
1 yaşındaki bebeğin beslenmesi erişkin bir insan gibi 3 ana öğün şeklinde olabilir. Kahvaltıda peynir, reçel gibi tek tek gıdalar tüketebilir. Öğle yemeğinde erişkin insan yemeği yiyebilir ama yemeğin az tuzlu olmasına dikkat edilmelidir. Akşam aile ile birlikte sofraya oturması ve mama sandalyesinde kendi kendine beslenmesi bebeğin gelişimi açısından çok önemlidir.
Bebek 1 yaşından sonra yumurtanın beyazını yiyebilir. Ancak gün aşırı 1 adet yumurta tüketmelidir, bebeğin her gün yumurta tüketmesi tavsiye edilmez. Bebek günde yaklaşık 500 ml inek sütü tüketebilir. Kahvaltıda süt içebilir, muhallebi ve sütlaç gibi sütlü tatlılar yiyebilir. Bebek 2 yaşına kadar bal ve çilek tüketmemelidir. Bunlar hem bebekte alerji yapabilir hem de baldaki toksinler bebekte çeşitli sorunlara sebep olabilir. Bebeğin tuz tüketimi oldukça az olmalıdır.
Kategori: Ay Ay Bebek Gelişimi
Sosyal Medya